Meest recente artikelen

Dit kun je maken met een restje raclettekaas

Dit kun je maken met een restje raclettekaas Receptenset

Heb je onlangs genoten van een gezellige raclette-avond, maar zit je nog met een grote overschot aan kaas? Dan kun je er natuurlijk een lekkere kaasschotel mee maken. Maar ook deze heerlijke gerechten maak je met je restjes raclettekaas.

Puntjes op de cheese

De beste kazen om te racletten? Dat zijn halfzachte, gepasteuriseerde Zwitserse- en  Alpenkazen met eetbare korst. Denk aan gruyère, emmental, comté, fontinakaas… Heb je een kaas met een plastic randje in huis gehaald? Snij het randje er dan gewoon even af voor het smelten.

Kazen als geitenkaas, ricotta, halloumi, feta, parmezaan en pecorino kun je beter niet gebruiken aangezien ze niet echt smelten. Zij zijn eerder geschikt om te bakken in de oven of pan, of om te raspen. Hier lees je er alles over.

Wil je deze recepten bewaren?

Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

Probeer deze recepten met raclettekaas

Raclette hamburger
  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Raclette hamburger

Toast tartiflette
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Toast tartiflette

Stevige hotdog
  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Stevige hotdog

Cheesy meatballs
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Cheesy meatballs

Veggie Portobelloburger
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Veggie Portobelloburger

Quesadilla met spinazie en tomaat
  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Quesadilla met spinazie en tomaat

Pastagratin met truffel en vier kazen
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Pastagratin met truffel en vier kazen

Croque met beenham en reblochon
  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Croque met beenham en reblochon

Aardappelpannetje met appel en noten
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Aardappelpannetje met appel en noten

Gevulde pastaschelpen met fontina
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Gevulde pastaschelpen met fontina

Ham-kaasrolletjes
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Ham-kaasrolletjes

Pizza met gegrilde groenten, reblochon en grisonvlees
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Pizza met gegrilde groenten, reblochon en grisonvlees

Gevulde cannelloni met truffelsaus
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Gevulde cannelloni met truffelsaus

Cannelloni met gruyère, emmentaler, prei en kip
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Cannelloni met gruyère, emmentaler, prei en kip

Pizza tartiflette
  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Pizza tartiflette

Quiche met portobello’s en reblochon
  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Quiche met portobello’s en reblochon

Miniquiches met drie kazen en spek
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Miniquiches met drie kazen en spek

Gegratineerde gehaktballetjes met reblochon
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Gegratineerde gehaktballetjes met reblochon

Kaasomelet met Italiaanse ham
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Kaasomelet met Italiaanse ham

Plukbrood met fontinakaas
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Plukbrood met fontinakaas

Cheesy hotdogs
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Cheesy hotdogs

Tartiflette van Loïc
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Tartiflette van Loïc

Tatin-quiche met reblochon en pancetta
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Tatin-quiche met reblochon en pancetta

Quinoaquiche met asperges, champignons en chorizo
  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Quinoaquiche met asperges, champignons en chorizo

Traditionele flammkuchen
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Traditionele flammkuchen

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen