Dit kun je maken met een restje raclettekaas
Heb je onlangs genoten van een gezellige raclette-avond, maar zit je nog met een grote overschot aan kaas? Dan kun je er natuurlijk een lekkere kaasschotel mee maken. Maar ook deze heerlijke gerechten maak je met je restjes raclettekaas.
Puntjes op de cheese
De beste kazen om te racletten? Dat zijn halfzachte, gepasteuriseerde Zwitserse- en Alpenkazen met eetbare korst. Denk aan gruyère, emmental, comté, fontinakaas… Heb je een kaas met een plastic randje in huis gehaald? Snij het randje er dan gewoon even af voor het smelten.
Kazen als geitenkaas, ricotta, halloumi, feta, parmezaan en pecorino kun je beter niet gebruiken aangezien ze niet echt smelten. Zij zijn eerder geschikt om te bakken in de oven of pan, of om te raspen. Hier lees je er alles over.
Wil je deze recepten bewaren?
Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!