30 recepten met spinazie die zalig smaken
Van spinaziestoemp tot pittige curry
Knapperig, fris van smaak en zo gezond: wij zijn gek op spinazie! Daarom verzamelden we hier onze favoriete recepten met spinazie speciaal voor jou.
Welke soort in welk gerecht?
- De ronde, malse blaadjes van jonge spinazie of babyspinazie zijn ideaal voor in een salade of in pesto. Deze soort is in het voorjaar (en najaar) op z'n best.
- Grofbladige spinazie heeft grovere en stuggere bladeren, die je verwerkt in warme gerechten zoals soep, pastasaus of quiche. Diepvriesspinazie wordt bijna altijd gemaakt van de grofbladige variant. Diepvriesspinazie is touwens handig als het snel moet gaan: een voorraadje in je vriezer en je zit altijd goed.
- Het gekrulde blad van wilde spinazie is door zijn stevige structuur perfect om te wokken.
Lees ook …
- Deze 7 dingen kun je doen met diepvriesspinazie
- 13x pasta met spinazie
- 18 ovenschotels met spinazie die je echt eens moet maken
- Voor eens en voor altijd: mag je spinazie opnieuw opwarmen of niet?
- Recepten met spinaziepuree: 16 recepten voor groot en klein