Kleine hapjes in glaasjes: dit zijn onze ultieme toppers
Originele amuses in miniformaat
Een geslaagd aperitiefhapje is lekker, snel klaar en origineel gepresenteerd. Wij serveren onze kleine hapjes in glaasjes: ze zien er meteen extra feestelijk uit!
Krijg je gasten over de vloer? Zet de avond dan goed in met enkele kleine hapjes in glaasjes. Want zeg nu zelf: er gaat toch niks boven een glas bubbels en een smaakvol hapje?
Hoeveel hapjes heb je nodig?
Hapjes zijn lekker en horen zeker bij een feest, maar overdrijf er niet mee – het is tenslotte de bedoeling dat je gasten ook nog van je kookkunsten kunnen proeven. Als vuistregel geldt dat zes hapjes per persoon voldoende zijn. Zes koude hapjes, of 4 koude hapjes en 2 warme.
Extra tip: voorzie een bijzettafeltje waar je gasten hun glas of bordje even kunnen neerzetten. Leg op elk tafeltje ook enkele servetjes. En zet een schaaltje waarin je gasten olijvenpitten of gebruikte prikkertjes kwijt kunnen.
En wat drinken we erbij?
Champagne of andere bubbels (zoals cava, spumante…) zijn nog altijd het lekkerste bij een feestelijk aperitief. Een droge witte wijn kan ook. Voorzie 2 glazen champagne of wijn per persoon en denk ook aan wie geen alcohol drinkt: water, fruitsap of, nog beter, een feestelijke mocktail.
Klassieke amuses waarmee je altijd scoort
Met een klassiek soepje of een bisque sla je de bal nooit mis. Maar probeer ook eens een mousse, crème of tartaar uit. Je kunt ook een voorgerecht in een miniportie serveren als hapje. Een klein glaasje met vitello tonnato of een garnalencocktail in een XS-formaat. De eerste honger kan je stillen met enkele lekkere dips.
Extra feestelijk: kleine hapjes in glaasjes
Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!