Van bisque tot velouté: alle soepjes op een rij
Mét recepten, natuurlijk!
Zeg niet zomaar 'soep' tegen een velouté of een bisque. De benamingen klinken misschien ingewikkeld, maar met ons overzicht weet je meteen waar je aan toe bent. Een wegwijs in de wereld van soepen!
Hieronder ontdek je onze favoriete soorten soep én de bijhorende recepten. Inspiratie verzekerd, dus.
Bisque
Een bisque wordt gemaakt op basis van gepureerde schaal- en schelpdieren. Het resultaat is een gebonden soep boordevol smaak.
Meer doen met restjes vis en zeevruchten? Bekijk dit artikel dan eens.
Bouillon
Consommé
Gazpacho
Een gazpacho is een Spaanse tomatensoep. De basis is traditioneel komkommer, tomaat, ui en paprika, maar varianten zijn ook mogelijk. Deze zuiderse soep wordt ijskoud gegeten.
Groentesoep
Een groentesoep is dé traditionele soep. Het is een gemengde soep op basis van groenten, al dan niet gemixt. Laat je fantasie de vrije loop! Voeg gerust balletjes of andere extraatjes toe.
Minestrone
Een minestrone is een dikke Italiaanse groentesoep die veel ingrediënten bevat. Deze soep wordt vaak als volwaardige maaltijd gegeten.
Roomsoep
Een roomsoep is een groentesoep die gebonden wordt met verse room om een zachte en gladde textuur te verkrijgen.
Velouté
Een velouté is een zachte en romige soep. Velouté wordt gebonden met bijvoorbeeld verse room of eigeel, net voor het opdienen.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!