Meest recente artikelen

Een veggie hoofdgerecht met het showgehalte van een kerstkalkoen...

Karolien Olaerts tips

Een veggie hoofdgerecht met het showgehalte van een kerstkalkoen... Artikel

Wil je graag een veggie hoofdgerecht maken, maar hou je toch ook wel van het showgehalte van een kerstkalkoen? We vroegen raad aan voedingsexpert Karolien Olaerts voor een vegetarisch gerecht dat even feestelijk oogt.

Karolien Olaerts ken je waarschijnlijk van haar blog Karola's Kitchen. Met haar tips en recepten wil Karolien een tegengewicht bieden tegen de dieetcultuur. Want voedzame, gevarieerde gerechten die écht lekker zijn, vormen een goede basis om je een leven lang goed in je vel te voelen. Vandaag helpt ze ons verder met deze kwestie: "Ik wil dit jaar graag een veggie hoofdgerecht maken, maar ik hou wel van het showgehalte van een kerstkalkoen. Heb jij tips?"

 

Vegetarisch maar met het allure van een kerstkalkoen?

Karolien Olaerts: "Het creëert meteen een extra feestelijke sfeer én een gespreksonderwerp als je de kamer komt binnenwandelen met een pièce de résistance, zoals een kerstkalkoen. Er bestaan gelukkig heel veel vegetarische creatiesdie deze rol perfect kunnen vervullen: indrukwekkend, origineel en – het aller-belangrijkste natuurlijk – lekker!

 

Het voordeel is dat ze doorgaans uit veel groenten bestaan, waardoor je feestmenu ook een stukje voedzamer wordt. (Daar vooral niet over uitweiden, dat bederft weleens de sfeer.) Mijn favoriete kerstshowstopper is gevulde kastanjepompoen. Snij 'een dekseltje' van de pompoen, schraap de zaden eruit, wrijf hem in met olie en rooster hem in de oven. Je kunt een vulling maken van groenten, rijst of linzen, noten of kastanjes, verse kruiden, scherpe kaas… wat je maar wilt. Aan tafel snij je uiteindelijk de pompoen aan, zoals je dat met een taart zou doen. Je kunt ook voor minikastanjepompoentjes gaan en elke gast zijn of haar eigen exemplaar geven.

 

Naast pompoen kun je ook andere groenten in hun geheel in de oven garen. Ook dat geeft een indrukwekkend resultaat. Bloemkool en knolselder worden hiervoor het vaakst gebruikt. Door ze in te wrijven met een kruidige marinade kun je ze heerlijk op smaak brengen. Ga even online op zoek, je vindt gegarandeerd een recept naar je wens!"

 

feestelijk veggie hoofdgerecht

10x feestelijk veggie hoofdgerecht

Of, nog makkelijker: je probeert een feestelijk veggie hoofdgerecht van Libelle Lekker…We lijstten ze hier voor je op. Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen