Waren je ogen iets groter dan je buik toen je mosselen kocht en heb je nu nog wat over? Gooi dat restje mosselen niet weg, deze gerechten kun je er nog mee maken.
Hoe bewaar je een restje mosselen?
Mosselen die over zijn, haal je best uit hun schelp. Bewaar ze in een goed afgesloten doosje in de koelkast, of vries ze (liefst los van elkaar) in. In de koelkast blijven ze 2 dagen goed, in de diepvriezer 3 maanden. Je kunt de mosseltjes paneren en frituren, ze verwerken in een salade of risotto, ze serveren bij een pasta of in een vispannetje… De mogelijkheden zijn eindeloos. Ga je de mosselen gratineren of met een vinaigrette serveren, dan kun je ook de (goed schoongemaakte) schelpen bewaren om de mosselen in te serveren. Ook het kookvocht van de mosselen hoef je trouwens niet weg te gooien: giet het door een zeef en bewaar het in de koelkast of diepvriezer als basis voor een heerlijke vissoep of –saus.
Lees ook …
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Makkelijk
Mosselen gevuld met tapenade
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Makkelijk
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Makkelijk
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Duur
-
Iets moeilijker
Bouillabaisse van Noordzeevis
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Schelvishaasje met mosselen en gemarineerde venkel
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Ovenschotel met zeewolf, venkel en mosselsaus
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Zeetong met sabayon van mosselen
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Pizza met inktvis en mosselen
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Makkelijk
Mosselen met kruidenboter
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Makkelijk
Tagliatelli met zeevruchten
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Gefrituurde mosselen met kruidenslaatje
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Vispapillot met mosseltjes
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Duur
-
Makkelijk
Tong op z'n Oostends met pommes duchesse
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Verrassende aardappelsalade met mosselen en spekjes
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Salade met gepaneerde mosselen en salsa verde
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Gegratineerde mosselen met knoflook en peterselie
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Makkelijk
Gefrituurde mosseltjes met tartaarsaus
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Mosselen met een kaaskorstje
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Makkelijk
-
Minder dan 30 minuten
-
Duur
-
Makkelijk
Spaghetti met zeekraal, mosselen en tapijtschelpen
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Pastaschelp gevuld met mosseltjes
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Tongrolletjes met mosselen en kokosmelk
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Mosseltjes met groentetartaar en aioli
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Zalmpannetje met mosselen, venkel en dragoncrumble
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Kruiden-venkelslaatje met gefrituurde mosselen
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Courgettesoep met gebakken knoflookmosselen