Omelet maken: 28 recepten die niet saai zijn
Zoveel mogelijkheden!
Even klutsen, bakken, klaar! Niks wat sneller op tafel staat dan een lekkere omelet. En ook met dat simpele eitje kun je variëren. Doordeweeks of voor je kerstontbijt: een eitje smaakt altijd!
Zo maak je de perfecte omelet
- Klop de eieren goed los. Dat kan met een vork of een garde. Zorg ervoor dat het eiwit en de eidooiers goed gemengd zijn. Voeg je ook nog wat extra melk, room of kruiden toe, dan wordt de omelet romiger en voller van smaak.
- Breng de eieren op smaak met peper, zout en eventueel andere (gedroogde) kruiden.
- Gebruik een pan met antiaanbaklaag, zodat de omeletje mooi loskomt na het bakken.
- Gebruik boter of eventueel een beetje olijfolie om de eieren in te bakken. Schenk de eieren pas in de pan als de boter bruist of de olie warm is. Roer even met een spatel en duw het gegaarde ei naar het midden.
- Laat de omelet eerst stollen op een hevig vuur en zet het vuur dan lager. Haal de pan net voor de omelet gaar is van het vuur: een omeletje mag nog een beetje smeuïg zijn, en door de warmte van de pan zal het ei toch nog een beetje verder garen.
Lees ook …
- 50 recepten met ei
- Gebruik eens een omelet als wrap
- Perfecte eitjes in 26 tips
- Eieren bewaren in de koelkast: wel of niet doen?
- Zo maak je het perfecte spiegelei