Kool is cool: zoveel soorten, en allemaal even lekker
Én heerlijk
Ze zijn bij de populairste wintergroenten: tijd om kennis te maken met al die soorten kool, en de beste recepten om ze klaar te maken.
Sommige kolen zijn lekker in de winter, sommige in de zomer. Dat wil niet zeggen dat ze op andere momenten in het jaar niet verkrijgbaar zijn, maar ze zijn dan wel het best verkrijgbaar, het goedkoopst en het lekkerst. Welke soorten kool eet je best wanneer, én de beste recepten: alles op een rij.
Winter
Zomer
- Broccoli
- Bloemkool (maart tot juni uit de kas, juni tot december van het land)
- Chinese kool
Het hele jaar door
Recepten met verschillende soorten kool
Hieronder vind je onze tips om aan de slag te gaan met al die soorten kool. Laat het smaken!
Boerenkool
Spruitjes
Rodekool
Savooikool of groene kool
Broccoli
Bloemkool
Chinese kool
Witte kool
Spitskool
En ken je deze kolen al?
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!