Aan deze kerstingrediënten kun je niet ontsnappen dit jaar
Dé ingrediënten voor Kerstmis 2018
Aardpeer, bloemkool, peperkoek... Elk jaar zijn er zo van die ingrediënten die opeens opduiken in allerhande gerechten, ook voor kerst. Deze lekkere zaken moet je in 2018 zeker op het feestmenu zetten.
Aardpeer
Aardpeer of topinamboer (onthoud dat maar voor de volgende quiz!) is een typische 'vergeten' wintergroente die al enkele jaren aan populariteit wint. Aardperen smaken zoet en de smaak doet aan die van artisjok denken. Daarom worden ze soms ook Jeruzalem-artisjok genoemd. Je kunt ze rauw eten, in een salade, gekookt of gebakken: alles is mogelijk! Zet ze dus zeker op je lijstje met kerstingrediënten.
Dit maak je ermee voor kerst
Bloemkool
Lang onderschat, maar met bloemkool kun je zoveel méér dan gewoon koken en met witte saus serveren. Wat dacht je van bloemkoolrisotto, bloemkoolpizza of geroosterde bloemkool? Ook het puntige groene broertje, romanesco, wint aan populariteit. Kies voor een van deze originele bereidingen met bloemkool voor kerst.
Dit maak je ermee voor kerst
Avocado
Avocado wint al enkele jaren aan populariteit, en ook met de feestdagen staat hij vaak op het menu. Combineer ‘m met zalm, met krab, met oesters… en je hebt meteen een superfeestelijk én gezond gerecht. En waarom eens niet je avocado verwerken in een feestelijk dessert?
Dit maak je ermee voor kerst
Pompoen
Als rasechte najaarsgroente verdient die veelzijdige pompoen ook z’n plekje op je kerstmenu. Gebruik ze in soep, quiche, verwerkt in saus of geroosterd als groente bij gebraad. Bovendien is het een vrij goedkoop ingrediënt – mooi meegenomen in een dure eindejaarsperiode. Het handigst om te gebruiken zijn kleinere pompoenen, zoals butternut of kastanjepompoen. Bovendien hebben die kleinere pompoenen ook meer smaak.
Dit maak je ermee voor kerst
Pastinaak
Van vergeten groente tot topper van je kerstmenu: pastinaak is beslist een van onze favoriete wintergroenten. Verwerk ‘m in een feestelijke soep, een hartige crème of – waarom niet – in een bijzondere pasta carbonara.
Dit maak je ermee voor kerst
Zoete aardappel
Géén familie van de gewone aardappel, maar wel een welkome gast aan de feesttafel. Zoete aardappel kun je bakken, koken, grillen, pureren en poffen. Ideaal voor al je bijgerechten dus. Maak er feestelijke sterretjes van, of frietjes, of zelfs een feestelijk hapje in een glaasje.
Dit maak je ermee voor kerst
Zalm
Wedden dat ook jij deze feestdagen iets met zalm gaat eten? Van gerookte zalm op een toastje tot een zalmfilet gebakken op het vel, als er één ingrediënt is waarmee elke bereiding meteen extra feestelijk wordt, is het zalm wel.
Dit maak je ermee voor kerst
Wild
Fazant, everzwijn, hert of eend: ook wild is populair met de feestdagen. Kijk best eerst even na wat wanneer precies in seizoen is. Zin in een uitdaging? Serveer dan eens een volledig wildmenu voor kerst.
Dit maak je ermee voor kerst
Vijgen
Is het hun subtiele zoete smaak die het ‘m doet? Of het feit dat je ze makkelijk kunt combineren met allerlei andere feestelijke ingrediënten, van voorgerecht tot dessert? Vijgen staan dit jaar gegarandeerd op veel feestmenu’s.
Dit maak je ermee voor kerst
Peperkoek
Warm en kruidig: peperkoek is het perfecte ingrediënt voor een winters feestgerecht. Van hapje tot hoofdgerecht!
Dit maak je ermee voor kerst
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!