Meest recente artikelen

Laat de zon in je hart: alles over zomerkoken

De zomer op je bord

Laat de zon in je hart: alles over zomerkoken dossier

Hou jij ook zo van de zomerkeuken? Steek de barbecue vast aan, pak je picknickmand in en pluk de eerste verse tomaten… Hier vind je alles over zomerkoken met zonnige gerechten, de oogst van het seizoen en tips voor (liefst) stralende dagen - zuiders sfeertje inbegrepen.

De zomer doet denken aan blozende tomaten en aardbeien, bessen en rood fruit, zoete steenvruchten, kraakverse komkommer en courgettes… En ook de start van het mosselseizoen hoort erbij. Maar het is ook de periode bij uitstek voor picknicks, ijsjes à volonté, barbecues, tuinfeesten en lekker lang aperitieven met uitgebreide aperoplanken. Om het beste van jouw zomer te maken, verzamelden we alle mogelijke tips en recepten op deze zonovergoten plek. Laat de zon in je hart met dit dossiertje over zomerkoken! (En vergeet je zonnecrème niet.)

Zomerkoken: van confituur maken tot picknicken als een pro

Er zijn culinaire activiteiten waarvoor we elk jaar weer aftellen naar de zomer. Wie kijkt er nu niet uit naar die eerste barbecue van het seizoen, de jaarlijkse picknick met vrienden, zelf ijsjes of confituur maken? Haal je tuinmeubels naar het terras: hier vind je alle tips voor je zomerse keukenprojectjes. Nu de zon nog.

Zomer in de tuin

Met de seizoensproducten van de zomer kun je een heel alfabet samenstellen. Of liever: een fruitsalade. Of lekkere gazpacho. Van aardbei tot courgette, bes tot pruim: alles over de zonnigste ingrediënten.

(Pasta)salades

Altijd een schitterend idee voor bij de barbecue of picknick, lekker fris bij zomerse temperaturen en nog lekkerder met de ingrediënten van het seizoen: zo’n heerlijke (pasta)salade.

Lekker lang aperitieven

Onze favoriete zomeractiviteit is toch wel lang aperitieven met heel veel hapjes. Kies voor een uitgebreide aperoplank of, waarom niet: maak er meteen een hele tapasavond met zelfgemixte cocktails van! Lekker zuiders en ideetjes genoeg…

Missing image

De zonnigste zomerrecepten

Gerechten vol zuiderse smaken of inspiratie van bij ons: dit zijn onze zonnigste recepten. Of je nu kiest voor tomaat-garnaal of pissaladière, een koude schotel met alles erop en eraan of een snelle Italiaanse pasta: zomerser wordt het niet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen