Keukentoestellen: alles wat je moet weten
Welke heb jij allemaal thuis?
Keukentoestellen of keukenapparaten, we hebben ze allemaal in huis. Maar weet je ook hoe je ze het beste gebruikt? En wat de mogelijkheden allemaal zijn? Een overzicht.
In dit dossier lees je meer over de volgende toestellen. Door op de naam van een toestel te klikken, ga je onmiddellijk naar dat hoofdstuk.
- Airfryer
- Soepmaker
- Slowcooker
- Thermomix
- Grill
- Gourmetstel
- Broodrooster
- Waterkoker
- Wafelijzer
- Blender
- Sapcentrifuge
- Pastamachine
- Broodbakmachine
- Vaatwasser
- Oven
- Microgolfoven
- Dampkap
- Koelkast
- Diepvriezer
Mis je nog een toestel in deze lijst? Stuur ons een mail!
Airfryer
De airfryer of heteluchtfriteuse is eigenlijk een minioventje, meestal in de vorm van een frituurpan maar soms ook in de vorm van een kleine oven. Door middel van hetelucht bak je frietjes en kroketjes, maar ook scampi's, kippenbillen, vleesbrood, … lekker goudbruin en krokant. Hét voordeel: je hoeft geen (of bijna geen) olie te gebruiken, beter voor je lijn dus. En doordat het oventje klein is, hoef je niet voor te verwarmen én gaat het sneller dan in een gewone oven.
Soepmaker
Dé restjesverwerker bij uitstek! Doe groenten in je soepmaker tot het onderste streepje, water tot het bovenste streepje, duw op het knopje en wacht. Binnen het halfuur staat je soepje klaar, gemixt of niet, net zoals jij wil.
Slowcooker
Stel je voor dat het eten ‘s avonds als je thuiskomt van het werk dampend op je staat te wachten … Wel, dat is dus exact wat de slowcooker voor je doet. ‘s Ochtends doe je alles in het toestel, je zet het aan en het suddert op lage temperatuur je eten gaar. Alles wat jij nog moet doen, is opscheppen. En afwassen, dat ook, maar daar heb je misschien wel een vaatwasser voor.
Thermomix
Ook al is het toestel van oorsprong Duits, de Thermomix – een soort kookrobot – wordt wel eens het Zwitsers zakmes in de keuken genoemd, omdat het zoveel functies omvat. Koken met een Thermomix vereist een beetje aanpassing, je moet de verschillende mogelijkheden leren kennen en begrijpen.
Grill
Of het nu is om je steak op te bakken of je panini te grillen, een grilltoestel komt altijd van pas. Maar hoe kies je het juiste toestel voor jou?
Gourmetstel
Gourmet blijft een topper rond de feestdagen. Heb jij al zo’n gourmetstel in huis of wil je er eentje kopen? Lees vooral verder.
Broodrooster
Lekker, zo’n toastje bij het ontbijt. Waar moet je op letten als je een nieuwe broodrooster koopt en hoe onderhoud je ‘m het best?
Waterkoker
Een handig hulpje in de keuken. Ontdek hier alles wat je er over moet weten.
Wafelijzer
Ja, die oude zijn vaak nog de allerbeste. Maar heb je een nieuw wafelijzer nodig, dan lees je hier waar je op moet letten.
Blender
Frisse smoothies, verse pesto, supergladde soep: je blender doet het allemaal voor je.
Sapcentrifuge
Een sapje bij het onbijt of tussendoor, dat maak je met de sapcentrifuge. Zo weet je zeker wat er allemaal in zit.
Pastamachine
Er gaat niks boven zelfgemaakte pasta. Die kun je draaien met de hand, of maken in een elektrische pastamachine.
Broodbakmachine
Zelf brood bakken kan op de ouderwetse manier, met de hand, maar als die handen een beetje hulp kunnen gebruiken, komt de broodbakmachine goed van pas. Alle ingrediënten erin, juiste programma kiezen en wachten maar, tot die heerlijke geur van zelfgebakken brood je huis vult.
Vaatwasser
De ene doet het graag met de hand, de andere stopt zo snel mogelijk alle afwas in de vaatwasser. Welk team ben jij?
Oven
Er zijn zoveel soorten ovens tegenwoordig, dat je het soms gewoon niet meer weet welke je moet kopen of hoe je ‘m best gebruikt. Check onze tips.
Microgolfoven
De microgolfoven of magnetron was superpopulair in de jaren ’90. Inmiddels is hij in zowat elke keuken onmisbaar. Wat kun je er allemaal mee doen?
Dampkap
Nare geurtjes, waterdamp… de dampkap rekent ermee af. Maar wat is dat ding soms lastig schoon te maken!
Koelkast
Onmisbaar in elke keuken, de koelkast. Maar hoe gebruik en onderhoud je ze het best?
Diepvriezer
Het is handig om altijd wat voorraad in de diepvriezer te hebben. Maar wat mag je hoe lang bewaren en hoe doe je dat dan het best?
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!