Welke kruiden en specerijen zijn lekker waarbij?
Inspiratie voor perfect gekruide gerechten
Vraag jij je wel eens af welke kruiden of specerijen lekker zijn bij eend, bij asperges of bij een stukje gebakken vis? Hier zijn alvast wat suggesties!
Lekker bij vlees
- Eend: anijs, gemberpoeder, peterselie, salie
- Gehakt: basilicum, marjolein, rozemarijn, oregano, tijm
- Kalfsvlees: basilicum, citroenmelisse, kervel, marjolein, salie
- Kalkoen: basilicum, dille, marjolein, oregano, rozemarijn
- Kip: dragon, koriander, marjolein, nootmuskaat, oregano, paprikapoeder
- Konijn: jeneverbes, laurier, oregano, tijm
- Lamsvlees: basilicum, kervel, komijn, munt, rozemarijn, tijm
- Rundvlees: koriander, laurier, marjolein, oregano, rozemarijn, tijm
- Varkensvlees: gemberpoeder, kardemom, marjolein, oregano, rozemarijn, salie, tijm
- Wild: koriander, laurier, lavas, rozemarijn, tijm
Probeer deze recepten
Lekker bij vis
- Forel: citroenmelisse, laurier, peterselie
- Garnalen & scampi’s: chili, oregano, venkelzaad
- Gebakken vis: citroenmelisse, dille, dragon, rozemarijn, salie
- Gegrilde vis: kardemom, koriander, rozemarijn, tijm, venkelzaad
- Kabeljauw: dille, koriander, munt, peterselie, oregano
- Kreeft & krab: dragon, kervel, laurier, peterselie
- Mosselen & schelpjes: peterselie, oregano, tijm, venkelzaad
- Paling: citroenmelisse, laurier, peterselie, salie, tijm
- Tonijn: rozemarijn, tijm
- Zalm: dille, dragon, peterselie, venkelzaad
Probeer deze recepten
Lekker bij kaas & eieren
- Feta: rozemarijn, tijm
- Geitenkaas: bieslook, rozemarijn, tijm
- Mozzarella & ricotta: basilicum, oregano
- Roomkaas: bieslook, peterselie
- Plattekaas: bieslook, kervel, komijn, oregano, peterselie
- Omelet & roerei: bieslook, kervel, marjolein, peterselie, rozemarijn, tijm
Probeer deze recepten
Lekker in sauzen
- Kaassaus: bieslook, dille, tijm
- Mosterdsaus: citroenmelisse, venkelzaad, bieslook
- Tomatensaus: basilicum, bieslook, dragon, laurier, lavas, rozemarijn, tijm
- Vissaus: bieslook, dille, laurier, peterselie, rozemarijn, tijm, venkelzaad
- Vleessaus: dragon, rozemarijn, tijm
Probeer deze recepten
Lekker bij groenten
- Aardappel: basilicum, bieslook, dragon, kervel, lavas, peterselie
- Andijvie: koriander, nootmuskaat, peterselie
- Asperge: dille, marjolein, nootmuskaat, rozemarijn
- Aubergine: basilicum, kervel, oregano, paprikapoeder, rozemarijn, salie
- Avocado: basilicum, cayennepeper, paprikapoeder
- Biet: nootmuskaat, piment
- Bloemkool: dille, dragon, kervel, nootmuskaat
- Boerenkool: dille, lavas, komijn, koriander
- Broccoli: nootmuskaat, salie
- Champignons: dragon, kervel, koriander, marjolein, peterselie, rozemarijn
- Courgette: oregano, peterselie, rozemarijn, tijm
- Erwten: basilicum, bonenkruid, kervel, marjolein, munt, peterselie
- Kikkererwten: cayennepeper, chilipoeder, paprikapoeder
- Knolselder: kerriepoeder, nootmuskaat, peterselie
- Komkommer: dille, kervel, rozemarijn
- Linzen: komijn, paprikapoeder
- Paprika: basilicum, oregano, rozemarijn, tijm
- Pastinaak: rozemarijn, salie, tijm
- Pompoen: gemberpoeder, kardemom, nootmuskaat
- Prei: dille, laurier, tijm
- Prinsessenbonen: bonenkruid
- Raap: bonenkruid, koriander, rozemarijn, tijm
- Rode en witte bonen: bonenkruid, koriander, lavas, salie
- Rodekool: jeneverbes, kruidnagel, oregano, tijm
- Selder: marjolein, salie, venkelzaad
- Sla: basilicum, bieslook, dille, dragon, kervel, peterselie, rozemarijn, tijm
- Spinazie: basilicum, dragon, koriander, laurier, munt
- Spruitjes: nootmuskaat, peterselie, salie
- Tomaten: basilicum, bieslook, lavas, marjolein, oregano, rozemarijn, tijm, venkelzaad
- Tuinbonen: bonenkruid, koriander, lavas, salie
- Ui: komijn, marjolein, salie
- Witloof: bieslook, dragon, koriander, marjolein, peterselie,
- Wortelen: bieslook, laurier, peterselie, salie, tijm, koriander
- Zoete aardappel: cayennepeper, chilipoeder, kaneel, paprikapoeder, rozemarijn
Probeer deze recepten
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!